High Hexel Trail afgelast2

High Hexel Trail

De Boshoeve De Boshoeve Oude Zwolseweg 1 7645 AZ Hoge Hexel

Inschrijven via inschrijven.nl

Beste Loper,

Helaas is de High Hexel Trail wegens het Covid-19 virus afgelast.

De inschrijfgelden zijn inmiddels volledig teruggestort.

We proberen het volgend jaar nog eens.

 

Vriendelijke groeten,

Loopgroep Wierden

 

Ter ere van ons 10-jarig jubileum vindt op 4 april de eerste editie van de High Hexel Trail plaats. High Hexel Trail is een hardloopwedstrijd voor iedere loper. Geen stress of het behalen van tijden of winnen van prijzen, want het evenement gaat om gezelligheid, samenhorigheid en natuurlijk de liefde voor het hardlopen.

Routes

De High Hexel Trail biedt keuze uit twee routes. Er is een 10 kilometer lange route en een route ter lengte van een halve marathon (21,08 km). Voor de route van 10 kilometer geldt een tijdlimiet van 2 uur. Dit betekent dat lopers die aan deze route deelnemen gemiddeld 5 kilometer per uur moeten lopen om de route binnen de tijd af te leggen. Deelnemers kunnen deze route eventueel ook wandelend afleggen. Voor de route van 21,08 kilometer geldt een tijdlimiet van 3 uur. Hiervoor moeten de lopers gemiddeld 6.7 kilometer per uur lopen.

De eerste 7 kilometer zijn de routes hetzelfde. Na 7 kilometer vinden de lopers de eerste drinkpost, waar cola, water en sportdrank wordt uitgedeeld. Deze drinkpost tekent de afscheiding van de routes. Door middel van borden langs de weg en de aanwijzingen van vrijwilligers worden de lopers de juiste richting opgestuurd. De tweede drinkpost is op de 17 kilometer te vinden.  Beide routes lopen langs weilanden en stukken Twentse natuur. Dit betekent dat er ook uitdagende stukken tussen zitten met onverharde wegen en paden die normaal niet publiekelijk toegankelijk zijn.

Startvakken

Bij de start van de wedstrijd mogen de deelnemers zelf bepalen in welk startvak ze gaan staan. Zo kunnen de lopers met groepen met hetzelfde tempo mee lopen. Kies voor een rustig tempo, een rap tempo of ga direct voor een recordtijd door in het snelste vak te gaan staan. De wandelaars starten als laatste.

Prijzen

De lopers die als eerste, tweede of derde finishen op één van de routes ontvangen een beker. Iedere loper die de route binnen de tijdslimiet loopt ontvangt na afloop van de wedstrijd een medaille. De tijden worden geregistreerd middels een video-opname.

Bekijk de (voorlopige) routes

De voorlopige routes zijn uitgezet, maar deze kunnen nog veranderen.

Klik hier om de 10 km route te bekijken.

Klik hier om de 21,08 km route te bekijken.

Voorzieningen

Deelnemers krijgen voor de wedstrijd startnummers en spelden. Omkleden kan in de kleedruimtes op locatie.  Deelnemers kunnen hun eigen kleding laten bewaren door de organisatie. De kleding wordt in een dichtgeplakte plastic zak bewaard dat is voorzien van het startnummer. Op vertoning van het startnummer kunnen deelnemers de kleding weer ophalen. In de kleedruimtes is ook toiletgelegenheid voor de deelnemers en bij de start/finish staan urinoirs.

Tijdens en na afloop van de wedstrijd kunnen supporters genieten van een drankje en een versnapering op het terras van of binnen bij de Boshoeve. Deelnemers krijgen op vertoning van hun startnummer het eerste drankje gratis.

Tijdens de wedstrijd is er een EHBO-ploeg aanwezig.

Tijdens de start en finish wordt gefilmd en tijdens de duur van wedstrijd worden er foto’s gemaakt. De video en de foto’s zijn na afloop van de wedstrijd te downloaden via de website van loopgroep Wierden.

Dagplanning

08:30-10:15      Startnummer uitgifte

10:30                  Start

12:30                  Einde 10 KM trail-run, de route wordt gesloten.

13:30                  Einde 21 Km trail-run, de route wordt gesloten

Tot 15:00           Kleding uitgave

High Hexel Expo

Voor en tijdens de wedstrijd kunnen deelnemers en supporters de High Hexel Expo bezoeken. Verschillende organisaties zijn aanwezig om hun diensten en producten te laten zien. De volgende bedrijven zijn aanwezig:

  • Step-One presenteert de nieuwste sportkleding, schoenen en andere attributen tegen lage prijzen. De adviseurs van Step-One geven bezoekers tijdens de expo gratis professioneel advies over sportschoenen.
  • Bekhuis & Kleinjan is een organisatie die iedereen die een eigen woning wil realiseren kan adviseren. De adviseurs van Bekhuis en Kleinjan kunnen mensen door het gehele traject heen helpen. Denk hierbij onder andere aan het ontwerp, het kiezen van een aannemer, aanvragen van vergunningen, interieur- en tuininrichting.
  • Plaggemars is dé makelaar in regio Wierden. De makelaars van Plaggemars zetten zich in om het aan- of verkoopproces van een huis zo eenvoudig en snel mogelijk te maken met het beste resultaat voor de koper of verkoper.
  • Dubbink is een aannemingsbedrijf met een specialisme in beton- en waterbouw. De organisatie staat voor een no-nonsense cultuur afspraken nakomen en het leveren van kwaliteit.
  • Activiteitencentrum De Boshoeve is de uitgelezen plek voor leuke groepsuitjes. De locatie leent zich voor het volgen en geven van cursussen, het ondernemen van (teambuildings)activiteiten en het samen vieren van gebeurtenissen. De Boshoeve heeft activiteiten voor jong en oud.

Openbaar vervoer en parkeergelegenheid

Deelnemers en supporters die met het openbaar vervoer aankomen op station Almelo kunnen middels een shuttlebus van Taxiko naar de Boshoeve komen. De kosten voor een rit met de shuttlebus is afhankelijk van het aantal personen in de bus. De reistijd vanaf station Almelo naar de Boshoeve is ongeveer 20 minuten.

Voor de deelnemers en supporters die met de auto komen is er parkeergelegenheid bij de manage vlakbij de Boshoeve.

Aanmelden

Aanmelden voor de wedstrijd kan vanaf 1 januari via www.inschrijven.nl. Opgave voor 4 maart bedraagt € 20,-. Opgave vanaf 5 maart bedraagt € 25,-. Het maximaal aantal deelnemers is 300 personen. Wanneer het maximaal aantal deelnemers bereikt is wordt de inschrijving gesloten.

Voor deelname geldt een minimum leeftijd van 15 jaar.